«  achtergrond

pagina over achtergrond

Iris Schutten (1972) studeerde bouwkunde aan de TU Delft. Gedurende haar studie was ze mede oprichtster van Architectuurwerkplaats de Ruimte waarbinnen zij alternatieven voor actueel stedelijke beleid ontwikkelde (1994-2005). Architectuurwerkplaats de Ruimte groeide uit tot een professioneel bureau.

achtergrond  ]

In 2006 en 2007 werkte zij onder de naam In Situ architecten verder samen met Iris de Kievith en Michiel Burgerhout. Met de Ruimte en In Situ architecten heeft Iris Schutten meerdere verbouwingen ontworpen en gerealiseerd, waaronder het masterplan voor het NDSM terrein in Amsterdam Noord, het Skatepark SK8 en het woon/werkcomplex de Grote Pyr in Den Haag.

Gaandeweg richtte Iris Schutten zich naast het realiseren van herbestemmingen meer en meer op het organiseren van projecten en het publiceren over de ongeziene stad, zoals restruimtes, urban freestyle sports, tussentijd en leegstaand vastgoed. Dit resulteerde onder andere in het kunstproject Spotlicht in Amsterdam, de publicatie "Stedelijke transformatie in de tussentijd, Hotel Transvaal als impuls voor de wijk" (SUN Trancity 2010) en het onderzoek Freestyle Space in Rotterdam.

Met studies naar deze ongeziene stad en het blootleggen van de potenties ervan hoopt ze het beleid ten aanzien van de stad op een positieve manier te beïnvloeden en haar ontwikkeling tot een publieke zaak te maken.


Nevenactiviteiten

  • docent ruimtelijke vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam

  • lid van de Raad van Toezicht kunstenaarsinitiatief de Satellietgroep, Den Haag

  • gastdocentschap ruimelijk ontwerpen, faculteit Bouwkunde TU Delft

  • correspondent Archined, Rotterdam

Ben je geïnteresseerd om nader kennis te maken neem dan vrijblijvend contact op via de mail of 06-48086762.

gepubliceerd op: 1 januari 2000